Hlavní obsah

Dalších třicet dní bude teplotně nadprůměrných

Podle sobotního sdělení Českého hydrometeorologického ústavu bude následujících třicet dní teplotně nadprůměrných a naopak srážkově podprůměrných. Bude se tedy možné těšit z podzimu a využít času třeba k posledním podzimním pracím na zahradě včetně neoblíbeného hrabání listí.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

V dekádě od 11. do 20. listopadu by mělo být přes den stále teplo, s maximálními teplotami mezi šesti až jedenácti stupni, v případě vyjasnění dokonce rtuť vystoupí na 14 stupňů Celsia. Počasí by mělo mít inverzní charakter s nízkou oblačností a mlhami v nižších polohách. I v noci by mělo být nad nulou, mezi dvěma až osmi stupni, při vyjasnění ale může být i nula.

V deseti dnech od 21. listopadu do konce měsíce má být počasí oblačné s občasnými srážkami, které mohou být na horách smíšené nebo i sněhové. Noční teploty se mají stále pohybovat nad bodem mrazu, mezi nulou a šesti stupni, při vyjasnění ale může rtuť poklesnout ke třem pod nulou. Přes den se má teplota pohybovat mezi čtyřmi až deseti stupni, pokud ale bude zataženo, nebo se mlha nezvedne, bude po celý den na konci listopadu kolem dvou stupňů.

I v první prosincové dekádě bude charakter počasí podobný, inverzní s nízkou oblačností. Postupně ale bude přibývat srážek. V noci se teploty budou pohybovat mezi mínus třemi a třemi stupni, přes den pak od jednoho do sedmi stupňů. Na začátku prosince místy teploty vystoupí až na devět stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám