Hlavní obsah

Další vlna silných bouřek z veder dorazí i ve středu, varovali meteorologové

Aktualizováno

Meteorologové v úterý upravili varování před silnými bouřkami a vysokými teplotami. Bouřky, které mohou být doprovázeny přívalovými srážkami a krupobitím, budou hrozit od úterního odpoledne i během noci na středu. Další vlna bouřek dorazí ve středu. Součástí varování je i výstraha před vysokými teplotami.

Foto: Windy

Předpokládané bouřky nad Českem 11. června 2019 kolem 17:00.

Článek

„V úterý odpoledne, večer a v noci na středu se mohou v Čechách vyskytnout silné, v severozápadní polovině i velmi silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 milimetrů a nárazy větru kolem 90 kilometrů v hodině,” shrnuje výstraha.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil, že bouřky budou hrozit i ve středu. Na severozápadě Čech se může jednat o velmi silné bouřky, které mohou provázet přívalové srážky s úhrny kolem 50 milimetrů, krupobitím a větrem s nárazy kolem 90 kilometrů v hodině.

Vedle toho v úterý i v dalších dnech budou stoupat teploty nad 31 stupňů Celsia. V úterý to bude především ve středních a východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Ve středu již na většině území, kromě západu a severozápadu Čech.

„Na Moravě a ve Slezsku budou pokračovat vysoké teploty i v dalších dnech,” avizovali meteorologové.

S bouřkami si leckde užili v pondělí večer a v noci na úterý. Krátké a intenzivní přeháňky doprovázené někdy krupobitím ničily auta i střešní okna.

Reklama

Výběr článků

Načítám