Hlavní obsah

Dálnici D1 čekají v noci krátkodobé uzavírky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálnici D1 mezi Šternovem a Psáři na Benešovsku čekají v noci na neděli v obou směrech tři krátkodobé úplné uzavírky kvůli usazování nosníků budoucího nadjezdu. V neděli časně ráno se k nim přidají další čtyři uzavírky na Vysočině mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na Benešovsku jsou důvodem uzavírek práce na 42,7 kilometru. V obou směrech jsou plánovány postupně tři uzavírky za sebou. Ve směru na Brno potrvají vždy hodinu, ve směru na Prahu půl hodiny.

Osobní vozy a menší nákladní vozidla budou moci uzavřený úsek objet přes Divišov a Vlašim ve směru na Brno a přes Uhlířské Janovice a Sázavu v opačném směru.

První z uzavírek se očekává mezi 22:00 a 23:30, druhá je naplánovaná na neděli od 01:00 do 02:30 a třetí od 06:30 do 08:00. Dělníci by měli na místo postupně přivézt a namontovat tři nosníky.

Na Vysočině si v neděli vyžádá uzavírky montáž nosníků na 107. kilometru. Doprava bude zastavena čtyřikrát, a to vždy na čtvrt hodiny, auta budou čekat. Poprvé bude provoz přerušen ve 04:30. Další čtvrthodinové uzavírky budou začínat v 05:45, v 07:00 a v 08:30.

Už během loňského léta byla dálnice opakovaně uzavřena kvůli demolici mostů, které překážely plánovanému rozšíření vozovky. Stavební práce si tehdy vynutily noční uzavírky, které se ale kvůli komplikacím v několika případech o několik hodin prodloužily.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svojí životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů mohla stát 14 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám