Hlavní obsah

Cyklistovi se na přejezdu u Prahy zaklínilo kolo, upadl a ztratil vědomí

– Dobřichovice
Právo, jap

Na železničním přejezdu v Dobřichovicích na Praze západ upadl ve čtvrtek v podvečer cyklista. Život mu pravděpodobně zachránila ochranná přilba a také přibližně patnáctiminutová resuscitace.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista se zaklínil na přejezduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Cyklista jel na silničním jízdním kole Všenorskou ulicí v Dobřichovicích směrem do Tyršovy ulice. Na železničním přejezdu najel podle svědků předním kolem mezi panely a z kola spadl. Po pádu zůstal bezvládně ležet na přejezdu v bezvědomí. Na místo okamžitě vyrazili policisté, strážníci i záchranáři. "K pádu cyklisty vyrazila záchranářská posádka, posádka s lékařem a vyslán byl také vrtulník letecké záchranné služby z Prahy," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

První pomoc zahájili svědci

Jako první byli na místě policisté. Před jejich příjezdem resuscitovali cyklistu svědci. V resuscitaci pak několik minut pokračovali právě policisté a poté ještě přivolaní záchranáři.

"Přibližně po 15 minutách se u cyklisty podařilo obnovit základní životní funkce. Následoval transport k vrtulníku a letecká přeprava pacienta do Ústřední vojenské nemocnice Střešovice," popsal Bořek Bulíček z Trans Hospitalu PLUS.

Cyklistovi podle všeho výrazně pomohlo, že měl nasazenou ochrannou přilbu. Celou věcí se dále zabývají policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám