Hlavní obsah

ČSSD vyzvala k odchodu svého zastupitele, jenž kradl Sulovskému plakáty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ke složení mandátu zastupitele městského obvodu Ostrava-Jih a také k vystoupení ze strany vyzvalo ve čtvrtek předsednictvo ostravského městského výboru ČSSD čtyřiadvacetiletého Lukáše Balcaříka. Toho policie obvinila z krádeží a ničení předvolebních plakátů senátorského kandidáta za Hnutí Ostravak Leopolda Sulovského.

Článek

„Všemi hlasy jsme se na předsednictvu shodli na tom, že by měl opustit ČSSD. Je obviněn z trestného činu a v naší straně platí presumpce viny,“ řekl předseda ostravské ČSSD Adam Rykala.

Dodal, že Balcařík dostal lhůtu do pondělních 15:00, kdy se uskuteční zasedání okresního výkonného výboru. „Pokud tak neučiní, budeme to muset dále nějak řešit,“ řekl Rykala. V úvahu by pak připadalo vyloučení ze strany, mandát zastupitele by ale Balcaříkovi zůstal, pokud by se ho sám nevzdal.

Balcařík Právu ve čtvrtek večer řekl, že zatím neví, jak se po výzvě svých spolustraníků zachová. „Nechám si čas na rozmyšlenou do pondělí,“ řekl Balcařík.

Balcařík byl členem volebního štábu Karla Sibinského (ČSSD). Podle policie krátce před prvním kolem voleb z ostravských ulic posbíral více než stovku velkoplošných reklam Sulovského a spolu s dosud neznámým pachatelem je vyhodil do kontejneru.

Policii se podařilo zanalyzovat kamerové záznamy, na kterých Balcaříka poznala. Ten se pod tíhou důkazů přiznal, omluvil se a uhradil škodu. Sibinský o jeho aktivitě podle svých slov nevěděl. Mladý politik se ze svého jednání bude zodpovídat před soudem, v krajním případě může jít i do vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám