Hlavní obsah

ČSSD proti ČSSD, žaloba padla i na Plzeňsku

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se správní žalobou na ČSSD se potýkají sociální demokraté i v Plzeňském kraji. Nikoliv kvůli kandidátkám, jako na Olomoucku a v Moravskoslezském kraji, ale kvůli vyloučeným a zase nevyloučeným členům v Rokycanech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec

Článek

Loni v červenci tam vyhodili ze strany sedm lidí včetně rokycanského starosty Vladimíra Šmolíka a někdejšího místopředsedy Sněmovny Františka Brožíka. Hlavním argumentem byla stará stížnost kontrolní komisi, v níž Brožík a spol. kritizovali okolnosti okresní konference z konce roku 2010.

Loni na podzim ale krajská konference verdikt rokycanské ČSSD zrušila. „Neshledali jsme pro vyloučení adekvátní důvody,“ řekl Právu krajský předseda Milan Chovanec.

„Rokycanská organizace ale proti tomu podala asi před dvěma měsíci na ČSSD správní žalobu. Podle ní je rozhodnutí krajské konference neplatné, protože neproběhlo tajnou volbou,“ doplnil Chovanec.

K soudu však zřejmě nedojde. „Ústřední výkonný výbor totiž před několika dny zrušil rozhodnutí jak okresní, tak i krajské konference a to právě kvůli tomu, aby zamezil inkriminovanému sporu. V Rokycanech tedy budou jednat o vyloučení oněch sedmi členů znovu,“ uzavřel Chovanec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám