Hlavní obsah

ČSSD podala návrh na vyslovení nedůvěry vládě

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Poslanci ČSSD ve středu dopoledne oficiálně předali předsedovi Poslanecké sněmovny Miloslavu Vlčkovi žádost o zařazení hlasování o nedůvěře vládě na program jednání Sněmovny. V Brně to na mimořádné tiskové konferenci řekl předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek

Článek

Podle Haška se hlasování o nedůvěře Topolánkovu kabinetu uskuteční v přímé návaznosti na volby do krajských zastupitelstev a do Senátu.

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček Právu řekl, že hlasování by se mohlo uskutečnit na mimořádné schůzi příští středu.

Krajské a senátní volby považuje ČSSD za svého druhu referendum o současném vládnutí koalice ODS, KDU-ČSL a SZ a Hašek je přesvědčen, že výsledky voleb otřesou dosud téměř monopolní pozicí ODS v čele regionů.

Nejde prý o žádné cvičení

Hlasování ve Sněmovně nebude podle Haška pouhým cvičením, jehož cílem je zjistit podporu Topolánka, Čunka a Bursíka. "Nesedíme se založenýma rukama. Toto je zcela vážně míněný pokus, aby již v příštím týdnu byl Mirek Topolánek předsedou vlády v demisi,“ řekl předseda sociálnědemokratických poslanců. Podle něj vláda škodí uvnitř i navenek.

"Neumíme si představit, že to bude tento kabinet, kdo povede od prvního ledna Evropskou unii,“ řekl Hašek, podle kterého si to uvědomují už i někteří poslanci koalice, zvlášť po nedávné aféře s poslancem Moravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám