Hlavní obsah

ČR omezí bezpečnostní opatření kvůli terorismu

– PRAHA

Česká republika není v bezprostředním ohrožení teroristického útoku. Uvedl to po zasedání Bezpečnostní rady státu premiér Mirek Topolánek. Bezpečnostní opatření, která kabinet přijal kvůli informacím tajných služeb o možnosti útoku teroristů na židovské cíle v Praze, tak budou postupně oslabována.

Článek

"V dané chvíli se nezdá, že by nám hrozilo něco bezprostředně, ale nikdo vám to přesně neřekne, protože by to bylo velmi nezodpovědné," uvedl Topolánek. Jeho kabinet v noci 23. září na mimořádném zasedání schválil zesílení bezpečnostních opatření v Praze. Důvodem byly zprávy tajných služeb o chystaném teroristickém útoku. [celá zpráva]

Policie i specializované útvary od té doby střeží desítky objektů včetně ruzyňského letiště, nádraží a dalších budov. Podle médií chtěli teroristé v Praze zajmout věřící v synagoze. Zesílená bezpečnostní opatření prý měla útočníky odradit, někteří odborníci je ale kritizovali.

"Už v té úvodní informaci jsme řekli, že ta opatření mají kromě bezpečnostního i preventivní charakter," poznamenal Topolánek. Policisté ozbrojení samopaly v ulicích hlavního města tak měli odradit případné útočníky od jejich záměru. Toho se podle premiéra podařilo dosáhnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Vláda: Praze hrozí teroristický útok

Vláda na mimořádném nočním zasedání rozhodla o posílení bezpečnostních opatření na území hlavního města. Důvodem jsou informace zpravodajských služeb a policie...

Výběr článků

Načítám