Hlavní obsah

Cirk La Putyka se spojil se souborem ze Rwandy v dech beroucím představení

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Až do 3. září trvá festival nového cirkusu Letní Letná, který se v Praze koná už po čtrnácté. Kromě zahraničních souborů patří mezi hlavní hvězdy i český Cirk La Putyka s představením Hit, Tell the difference. To propojuje akrobaty z Česka a Rwandy. Soubor ho během festivalu uvede pouze sedmkrát.

Cirk La Putyka vystoupí na festivalu Letní Letná s novým představením jen sedmkrátVideo: Novinky

 
Článek

Akrobaté měli na secvičení dech beroucího vystoupení jen tři týdny. Ačkoliv všechny tlačil čas, až na drobnosti si všichni spolupráci pochvalovali. podle akrobata a herce Zbyňka Šporce spolupráci e spolupráce až na drobné detaily vynikající. „Komunikační problém tam nebyl, všichni umějí více či méně anglicky. Spíše tam jsou problémy národnostní. Kluci jsou docela temperamentní, takže je potřeba je trošku někdy srovnat do latě a uklidnit, to dá více práce, ale jinak byla spolupráce úplně v pohodě,” uvedl akrobat a herec Zbyněk Šporc.

Pyramidy z těl

Salta nebo přemety jsou pro všechny naprostou rutinou. „Co je hodně zvláštní a zajímavé na těch klucích z Rwandy, je, že staví věže z těl, že se vlastně vyšplhají na sebe a dělají různé triky v těch věžích, v pyramidách,“ láká na jedno z vystoupení Šporc. Zda se podaří českému souboru s vystoupením vycestovat do Rwandy je zatím s otazníkem. „Mluví se o tom. Je ale otázka kdy a za jakých podmínek,“ řekl Šporc.

Letní Letná je největší přehlídkou českého nového cirkusu. Program je na Letné celodenní. Na své si přijdou i ti nejmenší. „Máme bohatý program pro děti, hrajeme čtyřikrát denně pohádky. Kromě toho jsou tady cirkusové workshopy, výtvarné dílny, a spousta dalších aktivit,“ uvedl ředitel festivalu Jiří Turek.

Přehlídka nabídne i vystoupení zástupců zahraničních scén, jako je Cirque Alfonse, francouzsko-belgické company Collectif Malunés, specifické představení souboru Atelier Lefeuvre & André či Escarlata Circus ze Španělska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám