Hlavní obsah

Chvíli po obnovení provozu v Evropské našli další nestabilní místo

Praha

Sotva se v pátek ráno vrátila vozidla na pražskou Evropskou ulici, kde se v neděli propadla vozovka, vyskytl se další vážný problém. Nedaleko propadu totiž měření odhalila další nestabilní místo. V noci se tam proto vrátí silničáři, aby je zpevnili.

Foto: Jakub Herzán, Novinky

Propad vozovky značně zkomplikoval dopravu.

Článek

Nedělní propad je nyní zpevněný, zalitý betonem a překrytý vrstvou asfaltu. Dopravní podnik, který ve čtvrtek obnovil provoz tramvají a autobusů, zrušil o den později všechna omezení i dočasně zřízené zastávky.

Podle mluvčího Metrostavu, který v lokalitě staví metro, Františka Poláka budou dělníci v nočních hodinách zpevňovat další část silnice, a to ve směru do centra. Z výsledků měření totiž vyplynulo, že nestabilní je i podloží na druhé straně tramvajových kolejí. Řidiči budou podle Poláka místo objíždět po tramvajovém pásu.

Za propad mohly vydatné deště

Propad se objevil v neděli na křižovatce s Horoměřickou ulicí, kde se hloubí prodloužení trasy metra A. Podle dosavadních závěrů ale nemá se stavbou nic společného. Propad zřejmě způsobily dutiny pod vozovkou, do nichž při vydatných deštích natekla voda.

K této verzi se přiklonil i pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Ve čtvrtek navíc uvedl, že podobným propadům nelze zcela zabránit. Pod Evropskou ulicí je totiž nestabilní podloží. "Opravuje se častěji, než je běžné," řekl na setkání s novináři. Odborníci proto pomocí ultrazvuku a dalších metod prověřili i další místa.

Policie případ vyšetřuje kvůli podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám