Hlavní obsah

Chlapec z Břeclavi promluvil: Mám mezi Romy kamarády, všem se omlouvám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Chlapec, který se v dubnu v Břeclavi zranil při nevydařeném gymnastickém kousku a poté si vymyslel příhodu o napadení skupinou Romů, se v pátek v rozhovoru pro televizi Nova všem Romům omluvil. Křivé obvinění z něj podle jeho slov slov vypadlo v provtním šoku a pak už bylo pozdě to zastavit.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Petro Zhivachivsky se svou matkou v nemocnici.

Článek

"Řekl jsem to v šoku, bylo to jediné, co mě napadlo. Mohl jsem to přiznat dřív, ale najednou kolem toho byla spousta novinářů a moc veliký hluk. Bál jsem se to zastavit, aby se to neobrátilo proti mně," řekl Nově chlapec.

V nemocnici prý skoro nespal a o celé události přemýšlel. Mezi Romy má, jak řekl, také kamarády. "Strašně moc bych se chtěl omluvit všem Romům a všem lidem, co byli na pochodu. Kdyby šel vrátit čas, tak bych ho vrátil a řekl bych hned na začátku pravdu," uvedl.

Za křivé obvinění se už omluvila chlapcova matka, synův čin označila za klukovinu. Chlapcovou lží se bude zabývat Nejvyšší státní zastupitelství, které prověří, jestli tak hoch neporušil zákon. Romská sdružení v otevřeném dopise adresovaném premiérovi Petru Nečasovi a celé vládě žádají vznik zákona, který by umožnil trestně stíhat původce smyšlených případů namířených proti Romům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám