Hlavní obsah

Česku v úterý a ve středu opět hrozí náledí. Na jaro si ještě počkáme

Aktualizováno

Zima nás neopustí a jaro ještě nenastoupí. Přesně podle tohoto hesla se bude odvíjet počasí v tomto týdnu, předpovídají meteorologové. Řidiči by si měli dát pozor – v úterý a ve středu hrozí náledí, a to především na Moravě, Vysočině a ve východních Čechách. Právě v těchto oblastech totiž budou vydatnější srážky. V noci klesnou teploty až na -5 stupňů, varuje Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zataženo až oblačno bude po celé pondělí. Srážky se projeví především na východě republiky, především dešťové, v polohách od 500 metrů nad mořem budou sněhové, později bude padat sníh až od 800 metrů nad mořem.

Podobný ráz počasí bude také v úterý, kdy čekáme zataženo až oblačno. Sněhové přeháňky se objeví v polohách od 500 metrů nad mořem, později se přesunou do oblastí kolem 800 metrů nad mořem. V úterý hrozí tvorba náledí především na Moravě a ve Slezsku, kde bude padat víc srážek. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 2 až -2 stupně, odpolední 3 až 7 stupňů.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu
Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že od úterního rána až do večerních hodin hrozí v oblasti Českomoravské vrchoviny trvalé sněžení. „Místy napadne 5 až 10 centimetrů, ojediněle až 15 centimetrů nového sněhu. Večer budou srážky od jihu ustávat,“ uvedli meteorologové. Varování platí od 3 do 21 hodin pro Vysočinu a některé okresy ve Středočeském a Pardubickém kraji.

Ve středu bude oblačno až zataženo. Sněžit by mělo v oblastech od 800 metrů nad mořem. Ráno se bude rtuť teploměru pohybovat v rozmezí 0 až -4 stupně, odpoledne mezi 4 až 8 stupni. Náledí bude hrozit především ve východních Čechách a na Vysočině.

Ve čtvrtek by podle meteorologů mělo být nejméně oblačnosti. Čekejte polojasno a ranní teploty v rozmezí -1 až -5 stupňů, odpolední mezi 5 až 9 stupni.

V pátek se opět zatáhne a přijde občasný déšť, sněžit by mělo od 800 metrů nad mořem. Ranní teploty mezi 2 až -2 stupni, odpolední se vyšplhají až k 10 stupňům.

V sobotu by mělo být méně oblačnosti, polojasno s teplotami v rozmezí 6 až 10 stupňů. V neděli by už mělo být velká oblačnost s četnými srážkami, které budou ale dešťové a pršet by mělo i na horách. „Žádnou výraznější změnu v počasí zatím modely nepředpovídají ani pro následující týden,” dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám