Hlavní obsah

Česko zažije tropický týden, o víkendu bude 35 stupňů

– Praha
Novinky, val

Česká republika má před sebou horký a suchý týden s minimem srážek a tropickými teplotami. Po celý pracovní týden se budou pohybovat kolem 30 stupňů, o víkendu dosáhnou 35 stupňů a podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress nejsou v závěru týdne vyloučeny ani vyšší teploty.

Foto: Petr Horník, Právo

Vysokých teplot si lidé užijí do sytosti.

Článek

„Máme před sebou tropický týden, kdy teploty budou kulminovat o víkendu až na 35 stupních a výš. V závěru týdne očekáváme i tropické noci, kdy teplota neklesá pod 20 stupňů Celsia,“ řekla Novinkám meteoroložka.

Důvodem tohoto charakteru počasí je tlaková níže Yasmine, která má střed nad norským mořem a ovlivňuje velkou část Evropy.

V pondělí a v úterý bude jasno, maximálně polojasno. Teploty se odpoledne vyšplhají na 27 až 31 stupňů.

O víkendu až 35 stupňů

Podobné bude počasí ve středu, kdy může být místy i polojasno a v Čechách :zejména v horských oblastech – bude přechodně oblačno. Nejchladněji bude v Moravskoslezském kraji, kde se teploty zastaví na 25 stupních.

Nejvíc oblačnosti a srážek z celého týdne bude ve čtvrtek, kdy bude jasno až polojasno, ovšem místy může být v Čechách i oblačno. Místy se mohou vyskytnout také dešťové přeháňky nebo bouřky. V odpoledních maximech naměříme stejně jako v předešlých dnech 27 až 31 stupňů.

První oteplení přijde v pátek, kdy se hodnoty budou pohybovat mezi 29 až 33 stupni. V sobotu a v neděli pak teploty vyšplhají až na 31 až 35 stupňů. „Uvidíme, jestli teploty nepůjdou ještě výš, to se bude teprve upřesňovat,“ uvedla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám