Hlavní obsah

Česko v lednu zasypou přívaly sněhu, mrazy přijdou koncem měsíce

Vydatné sněžení a postupné ochlazování předpovídají meteorologové pro leden. Průměrná denní teplota bude postupně klesat z pěti na 0 stupňů. Koncem měsíce by mělo sněžit i ve středních a nižších polohách. Leden by měl být podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) srážkově nadprůměrný.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejteplejší by měl být první lednový týden. Noční teploty by se měly pohybovat v intervalu od 3 do -2 stupňů Celsia, denní potom od 2 do 6 stupňů. Potom budou teploty postupně klesat. Předpovědní moduly ale nepředpokládají třeskuté mrazy. „Teploty by se měly pohybovat většinou v intervalech běžných hodnot pro danou roční dobu,“ uvádí web ČHMÚ.

V týdnu od 8. do 14. ledna by noční teploty měly klesat a pohybovat se mezi 1 až -6 stupni, průměrné denní kolem 3 stupňů.

Od poloviny měsíce by se mělo více ochlazovat. V týdnu od 15. do 21. ledna by noční teploty měly klesat a pohybovat se mezi 0 až -10 stupni a denní mezi -4 až 4 stupni. Postupně by mělo na horách přibývat sněhu. Sněžit by mělo začít také v nižších polohách.

V týdnu od 22. do 28. ledna by měly noční teploty klesat až k minus 11 stupňům a denní by se měly pohybovat mezi -5 až 5 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám