Hlavní obsah

Česko si na horké léto ještě počká, zatím si bude užívat bouřek

• Aktualizováno

Následující měsíc by měl být teplý, pršet má průměrně. Minimální teploty budou většinou kolem deseti, maximální kolem dvaceti stupňů. Letních dnů, tedy těch s teplotou nad 25 stupňů, si ale lidé mnoho neužijí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Přívětivého počasí využili i turisté na Pražském hradě. Ilustrační foto

Článek

"Po celé období bude poměrně proměnlivé počasí s občasnými srážkami, občas i bouřkami," uvedl v neděli ve své předpovědi na dobu od 11. května do 10. června Český hydrometeorologický ústav.

"Odpolední teploty příští týden vystoupají v Česku na 16 až 20 stupňů, na Moravě teploměry ukážou až 22 stupňů. Ke konci týdne bude převážně oblačno, bude přibývat srážek. Teploty se budou pohybovat do 20 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

"Do půlky týdne očekáváme vysokou vlhkost vzduchu. Zpočátku bude polojasno, v odpoledních hodinách přibývání oblačnosti, místy s deštěm. Hrozí i bouřky,“ uvedla Honsová.

Příští týden od úterý do čtvrtka budou slavit svátek ledoví muži, tedy Pankrác, Servác a Bonifác. Ledu ani teplot pod bodem mrazu se ale letos obávat netřeba. "I ranní minimální teploty budou jen výjimečně pod pěti stupni Celsia," tvrdí meteorologové.

Předpověď počasí na příští týden
PondělíZataženo, dešťové přeháňky, 17 stupňů
ÚterýOblačno, 18 stupňů
StředaOblačno, 19 stupňů
ČtvrtekOblačno, dešťové přeháňky, 19 stupňů
PátekOblačno, 20 stupňů
SobotaPolojasno, 20 stupňů
NedělePolojasno, dešťové přeháňky, 19 stupňů
PondělíOblačno, dešťové přeháňky, 19 stupňů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám