Hlavní obsah

Česko od západu zasáhnou silné bouřky a vydatný déšť

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pondělí varování před bouřkami a silným deštěm. Výstraha před bouřkami platí od pondělního odpoledne pro Ústecký a Karlovarský kraj. Silné deště budou následně skrápět celé Čechy a Vysočinu až do úterního odpoledne. Vyjasnění oblohy by měl znovu přinést až víkend.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Článek

Výstraha ČHMÚ platí pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Královéhradecký, Liberecký a Ústecký kraj. Vydatně pršet má i na Vysočině.

Nebezpečí mohou znamenat silné bouřky, které mohou zvýšit hladiny menších toků i zatopit níže položená místa. Bouřky hrozí na severu a západě Čech od pondělního odpoledne do půlnoci. Následně se výstraha vztahuje na vydatný déšť a platí až do úterního odpoledne

O víkendu bude teplo

Zatímco na Moravě a ve Slezsku budou pondělní odpolední maxima ještě kolem 30 stupňů Celsia, v západní části republiky se vyšplhají už jen na 22 až 26 stupňů. Sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Na většině území bude v souvislosti s přechodem studené fronty převážně oblačno až zataženo s přeháňkami.

Zatažená obloha s četnými přeháňkami, případně bouřkami nás čeká i v úterý. V Čechách se teploty budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni, na Moravě a ve Slezsku může být ještě až 26.

"Oblačno s přeháňkami a teplotami v rozmezí 21 až 25 stupňů Celsia pak bude ve středu," konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek se oblačná obloha bude střídat s polojasnou, přeháňky zůstanou a odpolední maxima se dostanou na 22 až 26 stupňů.

Na pátek slibují meteorologové další pozvolné oteplení (24 až 28 stupňů) a polojasnou až skoro jasnou oblohu, přičemž podobný ráz počasí by měl vydržet i o nadcházejícím víkendu. Odpolední maxima by mohla po oba dva dny atakovat 29 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám