Hlavní obsah

Českem se odpoledne prožene Gumball 3000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republikou odpoledne projedou závodníci neoficiálního závodu luxusních vozů Gumball 3000. Odpoledne by měli vyrazit z polského Krakova a večer dorazit do Vídně. Kvůli závodním ambicím některých účastníků jsou v pozoru i policisté, kteří budou kontrolovat zejména dodržování rychlosti i dalších předpisů.

Článek

Závod odstartoval v neděli v dánské Kodani a přes Švédsko a Finsko dovedl účastníky do ruského Petrohradu. Přes pobaltské republiky se aktéři ve středu dostali do Polska. Z Varšavy vyrazí do Krakova a po několikahodinové přestávce naberou směr Vídeň.

Podle informací Českého rozhlasu dvě posádky z více než stovky startujících vozů v minulých dnech havarovaly. Jedna ve Švédsku, druhá v Lotyšsku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Přes naše území by se měly posádky přesouvat po 17. hodině přes Ostravu a Brno dále do Mikulova. Podle policie budou potřebovat účastníci Gumballu na projetí Moravy zhruba čtyři hodiny.

Předpokládá se, že z Ostravy pojedou do Olomouce a Vyškova, kde se napojí na D 1. U Brna by pak s největší pravděpodobností mohli pokračovat po R 52 směrem na Mikulov. Mohou ale zvolit i druhou trasu – po D 2 přes Břeclav.

Policisté již dopředu účastníky závodu varovali, že jsou připraveni je kontrolovat. „Počítáme s kontrolami účastníků akce,“ sdělil Petr Matoušek z jihomoravské dopravní policie.

V sobotu by měl závod skončit v monackém Monte Carlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám