Hlavní obsah

Česká televize nachystala rošádu zahraničních zpravodajů, zřídí post v Istanbulu

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K devíti zahraničním zpravodajům veřejnoprávní České televize (ČT) přibudou dva nové zpravodajské posty v Londýně a v Istanbulu. Současně se vymění čtyři stálí zpravodajové v Belgii, Spojených státech, Rusku a v Polsku. Po středečním jednání Rady ČT to oznámil generální ředitel televize Petr Dvořák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

„V Londýně nastoupí od ledna Bohumil Vostal a post v Istanbulu se otevře během příštího roku,“ sdělil Dvořák bez uvedení jména istanbulského zpravodaje. Beze změny zůstávají zpravodajské posty v Německu, Číně, Izraeli, ve Francii a na Slovensku.

Z USA se do Prahy vrátí během následujících měsíců Martin Řezníček, jehož ve Washingtonu vystřídá stávající zpravodaj z Ruska David Miřejovský. Toho naopak v Moskvě nahradí Miroslav Karas, který opustí post varšavského zpravodaje.

Na něj nastoupí reportérka Dana Zlatohlávková, kterou diváci mohli vidět v pořadu Horizont ČT 24. Z Prahy do Bruselu zamíří moderátor Událostí, komentářů Lukáš Dolanský, aby nahradil Bohumila Vostala v Bruselu.

Reklama

Výběr článků

Načítám