Hlavní obsah

Přijdou bouřky, ale celkově bude červenec spíš suchý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

I když by se příští týden měly objevit bouřky, začátek července bude spíše suchý. Vyplývá to z týdenní předpovědi a dlouhodobého výhledu, které v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Deficit vláhy se tak ještě prohloubí, teplotně by červenec neměl vybočovat z průměru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace ze serveru Windy.com ukazuje předpokládané srážky v pondělí a v úterý Video: Windy

 
Článek

„Po teplotně silně nadprůměrném červnu předpokládáme, že červenec jako celek bude teplotně průměrný,“ uvedl ČHMÚ.

Průměrné až nadprůměrné teploty by měly panovat v prvním červencovém týdnu, zbytek měsíce má být teplotně průměrný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

„Týdenní průměry nejnižších nočních teplot předpokládáme zhruba kolem 13 stupňů Celsia, nejvyšších denních teplot kolem 26 stupňů Celsia,” napsali meteorologové.

Pršet bude spíš málo. „Srážkově předpokládáme první a pravděpodobně i druhý týden července podprůměrné. Třetí a čtvrtý týden července by měly být srážkově průměrné. Předpokládáme tak prohlubující se deficit vláhy,” upozornili meteorologové.

Doplnili zároveň, že srážky se budou často vyskytovat v přeháňkách a bouřkách, takže lze očekávat velké rozdíly místo od místa.

V nejbližších dnech bude panovat horko s teplotami přes tropickou třicítku - aktuálně je v platnosti výstraha před vysokými teplotami - od úterý se ovšem začne ochlazovat. Ve středu bude „pouhých” 22 až 26 stupňů Celsia a teploty pak stoupnou až v závěru týdne.

Pražská koupalištěVideo: Novinky

V pondělí by se také na většině území měly objevit přeháňky a bouřky, místy silné. Bouřky by se měly objevit i v závěru příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám