Hlavní obsah

Celníci zkontrolovali i „vzpurnou“ šperkařku Fenclovou

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Daniel Pudil z Pardubic není prvním živnostníkem, který kritizoval vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) a vzápětí mu přišla kontrola z celní správy. Minulý týden navštívili celníci také šperkařku Petru Fenclovou z Domažlic. Právě tu, která se před časem v televizi do Babiše opřela, za což si hned druhý den vysloužila kontrolu ze správy sociálního zabezpečení. A před pár dny ji pro změnu zkontrolovala celní správa. Na případ upozornila na svém webu Strana svobodných občanů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Našli nedoclenou částku týkající se dopravy zboží za rok 2013. Šlo o chybu celní deklarace přepravní firmy. Kontrola proběhla 22. 6. 2015, a to zcela bez mého vědomí,“ cituje stranický web Fenclovou, která musí uhradit penále 93 korun a doměřenou DPH 463 korun.

„Nikdy jsem žádnou takovou kontrolu neměla, poněkud mě to překvapilo,“ řekla Fenclová.

Podle europoslance a předsedy Svobodných Petra Macha není náhoda, že si stát posvítil na „vzpurné“ živnostníky v poslední době hned dvakrát.

„Je to systematické zneužívání státní moci proti politickým odpůrcům,“ napsal na svůj web Mach, který zároveň vyzval živnostníky, kteří zažili něco podobného, ať se mu ozvou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám