Hlavní obsah

Čekají nás mrazy, koncem ledna až 13 pod nulou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujícím měsíci nás čeká typická zima i větší výkyvy teplot. Ve svém měsíčním výhledu o tom v sobotu informoval Český hydrometeorologický ústav. Srážky budou průměrné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové vydali předpověď pro období od 5. ledna do 1. února. Průměrná teplota je v tomto období mínus 1,5 °C.

„Období bude teplotně i srážkově průměrné. Celkově tak počasí bude odpovídat roční době. Nelze však vyloučit kratší výkyvy počasí jak do podprůměrných, tak do nadprůměrných hodnot, které k počasí ve střední Evropě patří,“ napsali meteorologové na svých webových stránkách.

Konec ledna nejmrazivější

Příští dva týdny se tak teplota bude pohybovat okolo nuly, v týdnu od 19. ledna se mohou teploty pohybovat od tří do mínus šesti stupňů Celsia. V závěru období se rozsah teplot ještě zvýší, a sice od čtyř do mínus osmi stupňů. V noci klesne rtuť teploměru pod nulu, na konci ledna až k mínus 13 °C.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Spojené státy se potýkají s nejhorší vlnou mrazů za posledních 20 let.

Srážky budou podle meteorologů blízko dlouhodobého průměru, který se pohybuje kolem 34 milimetrů. Nejnižší průměrná teplota byla v lednu naměřena v roce 1963, kdy přístroje ukázaly mínus 10,8 °C, naopak nejvyšší průměrnou teplotu 3,4 °C naměřili v roce 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám