Hlavní obsah

Čeká nás opět bohatá sněhová nadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové v pondělí varovali před další sněhovou nadílkou, která může v pondělí večer a především v úterý ráno zkomplikovat dopravu na silnicích České republiky. Zejména na jihu a na horách napadne až 15 cm, místy až 20 cm sněhu.

Foto: správa kláštera Kladruby

Krov kostela Nanebevzetí Panny Marie

Článek

Vydatné sněžení způsobí okluzní fronta, která z Balkánu dorazí přes severní Itálii nad naše území. "Při čerstvém větru se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje," upozorňují meteorologové.

V úterý odpoledne pak slibují od jihovýchodu slábnutí srážek, protrhávání oblačnosti a slábnutí větru. Teploty by se měly v pondělí v noci pohybovat v rozmezí -1 až -5 st. Celsia. Nejvyšší úterní teploty meteorologové předpovídají -2 až +2 st., v 1000 m na horách kolem -3 st.C.

Výstraha platí pro kraje: Zlínský, Vysočinu, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a jižní oblasti Středočeského kraje, od vyšších poloh i pro kraje Jihomoravský, Královehradecký, Pardubický, Olomoucký a Moravskoslezský.

Reklama

Výběr článků

Načítám