Hlavní obsah

Čauky mňauky nezabralo. Barbie Myslivcová u voleb propadla

Právo, den

Dvaadvacetiletá kandidátka za hnutí Úsvit Dominika Myslivcová, která se proslavila mimo jiné pozdravem „čauky mňauky“, u krajských voleb na severu Moravy zcela propadla. Její růžová videa a záměr získat v regionu růžovou budoucnost pro všechny oslovily pouze tři stovky voličů.

Myslivcová jde do voleb se stylem barbie

 
Článek

„Všichni už zřejmě znáte výsledky letošních voleb. Do zastupitelstva jsem se nedostala, a i když mi někteří píšete smutné vzkazy, tak nebojte, já smutná nejsem,“ píše svým fanouškům na sociální síti Myslivcová, která svou popularitu nasbírala díky psaným blogům, ale i videoblogům na serveru Youtube.

„Dominika Myslivcová se nikdy nevzdává a za růžovou budoucnost se budu prát i nadále. I když to teď nevyšlou cestou politiky, tak cest, jak dosáhnout lepší a růžovější budoucnost je x... Jsem odhodlaná jít a překonat všechny překážky, například se chci angažovat více v charitě a pomáhat lidem, kteří na tom nejsou bohužel tak dobře,“ píše neúspěšná kandidátka na svém profilu.

Myslivcová je vděčná, že mohla nahlédnout do světa politiky. „Hodně mě to posunulo a naučilo. A o tom přece život je - učit se a posouvat se dál. Ať už se na mě díváte jako na hloupou barbie, tak já jsem mladá a vím, že to dotáhnu daleko,“ popisuje své pocity bloggerka.

Na závěr svého příspěvku pak děkuje svým voličům, ale také bulvárním novinářům, kteří z ní podle vlastních slov udělali fenomén voleb 2016. „Čauky, mňauky,“ zakončuje vzkaz mladá žena.

V Moravskoslezském kraji jako nezávislá kandidovala za hnutí Úsvit jako číslo tři. Celkově získalo hnutí v tomto regionu 1,58 procenta hlasů. Myslivcová se svými 325 hlasy přeskočila na kandidátce Úsvitu číslo dvě - Olgu Havlovou. Ta od voličů dostala o 29 hlasů méně.

V Moravskoslezském kraji zvítězilo ve volbách hnutí ANO před ČSSD a komunisty. Do zastupitelstva kraje se dostanou i lidovci, ODS a SPD-SPO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám