Hlavní obsah

Bývalý vyšetřovatel Doucha křtil knihu Orlické vraždy

Bývalý šéf středočeských vyšetřovatelů a nyní advokát Josef Doucha v úterý pokřtil v pražském Muzeu Policie ČR reedici knihy Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele.

Foto: Foto PRÁVO – Petr Hloušek

Advokát Josef Doucha, který se podílel na vyšetřování v kauze Orlík.

Článek

Publikaci sepsal společně s Alešem Pivodou už v roce 1998. Nyní se pro velký zájem dostává znovu na pulty knihkupectví ve stejném znění jako její první vydání, které už bylo podle Douchy rozebrané.

„Jde o popis dění kolem orlických vražd a jejich objasňování, tak jak jsem vše viděl svýma očima,“ řekl v úterý Právu Doucha.

Kryštof Bartoš: Víc než orlické vraždy mě zajímaly zločiny bílých límečků

Styl

Právě on a jeho tým převzali v roce 1995 od dvojice detektivů z pražské mordparty Jana Štočka a Františka Havloviče jeden z největších případů dějin novodobé české kriminalistiky, tzv. orlické vraždy. Podílel se na vytahování sudů s oběťmi vrahů z orlické přehrady a také následně řadu hodin vyjednával krátce před zatčením s hlavou zločineckého gangu Karlem Kopáčem. Ten a jeho tři komplicové měli na svědomí nejméně pět obětí z let 1991 až 1993.

Právě dvojice mužů, která orlické vraždy odhalila, tedy Štoček s Havlovičem, byla při úterním křtu kmotry Douchovy knihy.

Reklama

Výběr článků

Načítám