Hlavní obsah

Bývalý rebelující poslanec Fuksa bude vrchním ředitelem Českého Aeroholdingu

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Bývalý poslanec Ivan Fuksa usedne v příštím roce ve vedení Českého Aeroholdingu. Bude mít na starost privatizaci Českých aerolinií. Novinkám to ve čtvrtek potvrdila mluvčí společnosti Michaela Lagronová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý ministr a poslanec Ivan Fuksa (ODS)

Článek

„Měl by (Fuksa) nastoupit k 1. lednu na pozici vrchního ředitele,“ upřesnila mluvčí s tím, že se jedná o podřízenou funkci vůči generálnímu řediteli Miroslavu Dvořákovi. Dosud byly čtyři "náměstkovské" pozice, pro Fuksu byla zřízena pátá. Na starosti bude mít plánovanou privatizaci Českých aerolinií.

Ivan Fuksa byl vybrán proto, že má s problematikou zkušenosti - v minulosti zasedal v dozorčí radě Letiště Praha a jako první náměstek na ministerstvu financí měl v minulosti ve své gesci privatizace.

Lagronová dodala, že se později bude řešit také Fuksovo jmenování do představenstva podniku. „To se ale musí nechat na akcionáři, což je ministerstvo financí. To nerozhodujeme my,“ řekla Novinkám.

Fuksa je bývalý ministr zemědělství a poslanec ODS. Poslaneckého mandátu se vzdal před několika týdny spolu s dvěma dalšími poslanci kvůli nesouhlasu s vládním daňovým balíčkem. Ještě předtím vyzval na kongresu ODS Petra Nečase ve volbě předsedy strany.

Bývalému poslanci tak automaticky obnovili místo na ministerstvu financí, kde působil jako první náměstek. Fuksa však nakonec před týdnem podal výpověď.

Reklama

Související témata:

Související články

ODS na kongresu dál řeší svou budoucnost

Odpolední program kongresu ODS pokračoval vystoupeními dalších řečníků z řad místopředsedů, poslanců i řadových delegátů. Alexandr Vondra oznámil, že nebude...

Výběr článků

Načítám