Hlavní obsah

Bundy a kabáty jen tak neodložíme, víkend proprší a bude chladno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astronomický podzim sice začíná už v pátek, ale vypadá to, jako kdyby byl v Česku skoro celé září. Jinak tomu nebude ani o víkendu, kdy nás čeká velké množství srážek. Na babí léto to zatím nevypadá. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Deštníky a kabáty o víkendu neschováme. Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude v Čechách převládat oblačná obloha. Během dne se objeví v horských oblastech dešťové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku je už od rána zataženo s deštěm. Pršet by tam mělo podle Honsové až do pondělí.

Teploty se budou v Čechách pohybovat mezi 13 a 17 stupni. Na Moravě a ve Slezsku rtuť teploměru nepřesáhne 11 stupňů Celsia.

„Naposledy bylo takhle studené a srážkově nadprůměrné září v roce 2010. Naopak v roce 2003 jsme zahajovali astronomický podzim ještě tropickými teplotami,“ konstatovala meteoroložka.

Pátek bude o něco teplejší

Pátek by mohl být o něco příjemnější. V Česku bude oblačná až polojasná obloha, během odpoledne místy s dešťovými přeháňkami. „Na Moravě a ve Slezsku bude pořád zataženo. V Beskydech a v Moravskoslezském a Olomouckém kraji zataženo s trvalým deštěm,“ uvedla Honsová.

Teploty budou v Čechách v ranních minimech mezi osmi až čtyřmi stupni, na západě Čech mohou klesnout až ke dvěma stupňům a mohly by se objevit i přízemní mrazíky.

Odpoledne budou teploty dosahovat 14 až 18 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude teploměr ukazovat kolem 12 stupňů.

Změna přijde až příští týden

Počasí se nezlepší ani o víkendu. „V sobotu budou ranní minima mezi osmi až čtyřmi stupni, v odpoledních maximech 13 až 17. Mělo by být zataženo a oblačno a postupně od východu na celém území Česka s deštěm,“ sdělila Honsová.

I v neděli bude zataženo až oblačno, na většině území Česka s deštěm nebo s přeháňkami. Ráno teploměr ukáže sedm až tři stupně, odpoledne 11 až 15 stupňů.

Počasí by se mohlo změnit příští týden v úterý a sluníčko možná dorazí na konci září.

Reklama

Výběr článků

Načítám