Hlavní obsah

Britský premiér děkoval Grossovi za policisty v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/PRAHA

Český premiér Stanislav Gross se dočkal díků za delší účast českých policistů v Iráku přímo od britského premiéra Tonyho Blaira. Ten Grossovi poděkoval v sobotu po telefonu, když spolu mluvili o chystané návštěvě ve Velké Británii. Parlament účast policistů v Iráku v lednu prodloužil až do konce tohoto roku.

Foto: Vratislav Konečný

Psům se sníh líbí, i když páničci jsou někdy už vymrzlí

Článek

Gross s Blairem mluvil během konference středočeské sociální demokracie. "My jsme se hlavně dohadovali na schůzce, kterou podnikneme během několika málo měsíců v Londýně," řekl Gross.

Blair, který vede v Británii Labour Party, obdobu sociální demokracie, českému protějšku nabídl, že by se mohl podílet na tvorbě programu ČSSD. Gross pokládá Blaira za svůj politický vzor.

"Samozřejmě na řadu věcí máme podobné názory. Myslím si, že je velmi dobré, že nabídl spolupráci na programových záležitostech sociální demokracie," řekl Gross.

O prodloužení mise českých policistů v Iráku o jeden rok požádala právě Británie a Irák. Češi v zemi od loňského roku cvičí tamní zájemce o službu v řadách policie. Policisté působí právě na územích, která spravuje Velká Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám