Hlavní obsah

Bouřky udeřily na jihozápadě Čech, večer zasáhnou Moravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové zpřesnili výstrahu před silnými bouřkami, které už zasáhly na některých místech v české části republiky. Odpoledne mají podle ČHMÚ udeřit v Jihočeském a Pardubickém kraji a na Vysočině. V podvečer dorazí na Moravu. V Čechách ustanou bouřky před půlnocí, na Moravě nad ránem.

Foto: Pro novinky Laco Kučera, Novinky

Bouře budou podle meteorologů silné, do úterního rána ale odezní.

Článek

"Při přechodu fronty očekáváme ojediněle intenzivní bouřky provázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 35 milimetrů, silnými nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu (72 kilometrů v hodině) a kroupami," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle původních předpovědí měly bouře s krupobitím přejít přes celé území republiky.

Ještě v úterý bude na většině území pršet, od středy už by ale mělo být převážně polojasno jen s ojedinělými přeháňkami. Maxima se budou pohybovat kolem 25 stupňů. [celá zpráva]

Bouřky přijdou po teplém a suchém týdnu. Přívalový déšť může rozvodnit malé toky a zatopit sklepy. Lidé by také měli kvůli silnému větru zajistit například zahradní nábytek.

Reklama

Výběr článků

Načítám