Hlavní obsah

Bouřka na severu Moravy lámala stromy

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Severní Moravou se v pondělí odpoledne přehnala silná bouřka. Hasiči měli asi dvacet výjezdů během dvou hodin. Většinou z zatopeným sklepům a polámaným stromům.

Článek

„Máme nahlášeno několik popadaných stromů a zlámaných větví, na Rýmařovsku a v Dolním Benešově došlo k zatopení několika sklepů rodinných domů a v Opavě vyjeli hasiči k zatopené základní škole,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Špatné počasí podle něj nenapáchalo žádné větší škody. „A to přesto, že ve Fulneku na Novojičínsku rozdali místní dobrovolní hasiči obyvatelům ulice Leoše Janáčka protipovodňové pytle a ve fulnecké místní části Jerlochovice museli hasiči pročistit zanesené koryto potoka,“ popsal a dodal, že v Ostravě průtrž mračen způsobila snad jen jednu kalamitní situaci.

„U benzinové stanice Shell na Těšínské ulici vzniklo jezero a řidiči jím nemohou projet,“ vysvětlil krátce před 18. hodinou Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám