Hlavní obsah

Blatný měl v boji s koronavirem největší důvěru, ukazuje průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší důvěru v boji s koronavirem si u Čechů získal ve středu odvolaný ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO), který resort řídil od loňského listopadu. Plyne to z březnového průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi. Blatnému věří 53 procent dotazovaných, 45 procent pak jeho kroky vidí negativně.

Foto: ČTK

Jan Blatný

Článek

Druhé nejlepší hodnocení má šéfka resortu práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), které věří 46 procent respondentů.

Následuje předseda Pirátů Ivan Bartoš s podporou 43 procent, vicepremiér a ministr resortů průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) se 41 procenty.

Naopak nejhůře účastníci průzkumu v otázce boje s koronavirem hodnotili prezidenta Miloše Zemana. Jeho kroky vidí pozitivně jen 23 procent dotazovaných, přičemž 72 procent z nich jej hodnotí negativně.

Mezi nejhůře hodnocenými politiky jsou pak šéf ODS Petr Fiala, jeho protějšky z KSČM Vojtěch Filip a Tomio Okamura z SPD.

Koalice Pirátů a STAN první, ČSSD mimo Sněmovnu

Parlamentní volby

Do pětice nejhorších se dostal i premiér Andrej Babiš (ANO), kdy jeho kroky ve vztahu k epidemii hodnotí negativně 66 procent dotazovaných, pozitivně to vidí 33 procent respondentů.

Blatný už ve funkci skončil. na jeho odchod tlačil několik týdnů prezident Miloš Zeman kvůli jeho neochotě začít tuzemské občany očkovat neschválenými vakcíny, zejména ruským Sputnikem V.

Premiér Andrej Babiš (ANO) Blatnému poslal pak v minulých týdnech čtyři vytýkací dopisy, načež ho odvolal kvůli rozdílnému pohledu na řízení ministerstva.

Resort nyní vede Petr Arenberger.

Anketa

Zvládal podle vás Jan Blatný boj s koronavirem?
Ano
79 %
Ne
21 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7976 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám