Hlavní obsah

Beze mě byste nevěděli, co je Bárta zač, řekl Škárka a opustil výbory

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nezařazený poslanec Jaroslav Škárka ve středu rezignoval na členství ve výborech a podvýborech Sněmovny. Následně podrobil ostré kritice jak nepravomocný rozsudek, tak své kolegy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Škárka

Článek

Podle Škárky, který opustil petiční, kontrolní a rozpočtový výbor, bylo jeho odsouzení nespravedlivé a rozsudek je údajně bez právní objektivity a sám o sobě je "právním paskvilem".

"Beze mě byste nevěděli, čeho je Bárta schopen," připomněl Škárka soud s Vítem Bártou, při němž byl odsouzen k nepodmíněnému tříletému trestu a desetiletému zákazu výkonu poslaneckého mandátu. Bárta od soudu odešel s podmínkou. Škárka spolu s Kristýnou Kočí obvinili Bártu z uplácení. [celá zpráva]

Svým vystoupením Škárka nadzvedl některé kolegy. Michal Babák (VV) jej označil za podvodníka, který ve Sněmovně nemá co dělat. Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) následně musela zasáhnout a připomněla poslancům, že by měli jednat o tom, co je na programu schůze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám