Hlavní obsah

Bezbranná štěňata uvěznil v krabici a zahodil

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Krutým způsobem se chtěl zbavit neznámý necita čtyř osmitýdenních štěňat, pravděpodobně kříženců ovčáka s dobrmanem. Bezbranná mláďata uložil do krabice, kterou převázal provazem. Balík pohodil poblíž Holáseckých jezer a zatížil kamenem. Zřejmě chtěl mít jistotu, že se šťěňata nedostanou z vězení ven.

Foto: Vítězslav Haluza

Pozvání do poroty přijala i loňská Miss ČR Jitka Válková a David Koller.

Článek

"Naříkání vyhladovělých a promrzlých štěňat naštěstí zaslechl procházející muž, který ihned zavolal na operační středisko Městské policie v Brně a tím jim zachránil život. Strážníci malé psíky vyzvedli a odvezli je do městského útulku, kde si počkají na nového majitele," sdělil mluvčí městské policie Vít Cvrček.

Nalezenci jsou v karanténě

Psí dětičky, jak je nazývají ošetřovatelé v útulku, jsou zatím v karanténě a je pro ně vyčleněná psí školka. Sem putují všichni malí nalezenci nebo i v útulku narozená štěňata.

Štěňata jsou i přes otřesný zážitek k lidem přítulná. Rychle se oklepala a zřejmě již zapomněla, jak zle se k nim člověk zachoval.

"Vzhledem k tomu, že se o ně zřejmě jejich majitel nepřihlásí, dostanou čip a budou čekat na nové chovatele, kteří si je vezmou do opatrovnické péče. Jde o jednoho pejska a tři psí slečny, kteří zřejmě nedorostou do velikosti větší, než středního psa," dodala vedoucí brněnského městského útulku Jarmila Hrabětová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám