Hlavní obsah

Bárta: Z Radka Johna si nikdo dělat legraci nebude

– Praha
Novinky, jim

Poslanec a mecenáš VV Vít Bárta poté, co se vzdal ambicí na nejvyšší stranický post, vyzval véčkaře k podpoře současného šéfa Radka Johna v jeho tažení proti korupci, aby prý bylo jasné, že to VV myslí vážně. „Z Věcí veřejných a Radka Johna si nikdo dělat legraci nebude,“ prohlásil autoritativně Bárta na tiskové konferenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda VV Radek John a Vít Bárta

Článek

„Nyní se všichni musí semknout za Radkem Johnem, který po puči tří zrádců a kmotrů, po mnoha měsících nástrah, zdržování a komplotů odšpuntoval na policii boj s korupcí. Když se začalo dařit, přestal býti v pozici ministra vnitra,“ poznamenal Bárta před novináři.

Nedokáže si prý představit, že by vláda dokázala přesvědčit občany o nutnosti utahování opasků v rámci reformních balíčků, aniž by je ujistila, že politici nekradou.

John zdůvodnil svou rezignaci tím, že nedostal žádné garance, že bude moci ze svého postu vicepremiéra bez portfeje proti korupci účinně zasahovat. Zejména se mu nelíbilo, že premiér Petr Nečas (ODS), nechtěl v jeho týmu vidět Michala Moroze, který vlastnil bezpečnostní agenturu a dříve spolupracoval s ABL.

„Z Věcí veřejných a Radka Johna si nikdo dělat legraci nebude. Nyní se musíme semknout za Radkem Johnem a dokázat, že to s bojem proti korupci myslíme vážně,“ zdůraznil Bárta.

Na večerním jednání koaličních špiček mají VV podle Bárty usilovat o zachování koalice, o garance, že se korupce bude potírat, a o dosažení důstojné pozice strany ve vládě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám