Hlavní obsah

Bárta rezignoval na šéfa Věcí veřejných

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Vít Bárta v úterý rezignoval na post šéfa Věcí veřejných, kterým byl od letošního února. Stalo se tak po pondělním zasedání stranického grémia. Nechtěl prý stranu zatěžovat svou kauzou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Bárta

Článek

„Vít Bárta na zasedání grémia rezignoval na post předsedy Věcí veřejných a svoji pozici první místopředsedkyně opustila i Petra Quittová,” stojí v tiskové zprávě Věcí veřejných.

Na jednání byli také kooptováni dva noví místopředsedové VV - David Kádner a Olga Havlová, kteří se dostali letos při předčasných volbách do Sněmovny, byť za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, za které kandidoval i sám Bárta. Ten ale neuspěl.

Nechtěl stranu zatěžovat svou kauzou

"VV jsou i nadále strana s účastí v parlamentu a ti, co uspěli ve volbách, by měli stranu vést. Svůj úkol dostat VV do Sněmovny jsem splnil, máme čtyři poslance. Nyní je na novém vedení příprava stranické konference a vytyčení další strategie VV," okomentoval svůj odchod Bárta.

Bezprostředním důvodem k rezignaci bylo podle tiskové zprávy to, že Bárta nechtěl stranu zatěžovat kauzou, kvůli které ho policie na konci října zadržela.

Jeho zatčení se údajně týká úniku odposlechů telefonátů Romana Janouška. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV)

Foto: Aleš Pospíšil, ČTK

Lobbista Roman Janoušek

Foto: archiv ČTK, ČTK

Budova BIS

Od svého zadržení Bárta veřejně nevystupoval. Teprve v úterý jeho rozhodnutí skončit v čele Věcí veřejných zprostředkovala televize Nova.

Reklama

Související články

Bárta je na svobodě

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta je na svobodě, v pátek opustil v doprovodu právníků policejní služebnu. Právu to potvrdil Bártův právník Oldřich Chudoba.

Výběr článků

Načítám