Hlavní obsah

Bagr loni poničil most, dálnici D5 kvůli tomu čeká o víkendu uzavírka

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě omezení provozu čekají o nadcházejícím víkendu řidiče v okolí hlavního města. Ve směru na Plzeň bude v noci na neděli zastaven provoz na dálnici D5. Od pátečního večera do nedělního poledne pak bude omezena doprava v tunelech na Pražském okruhu. Ve čtvrtek to oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Provoz na D5 bude omezen kvůli snášení poškozených nosníků mostu vedoucího přes dálnici, který byl poškozen při loňské nehodě, při níž do něj narazil bagr převážený na podvalníku.

BEZ KOMENTÁŘE: Bagr sjel na dálnici D5 z nákladního autaVideo: Novinky

Od sobotního do nedělního rána bude doprava ve směru na Plzeň svedena do levého jízdního pruhu. V neděli v době mezi 1.30 a 5.00 bude na třetím kilometru maximálně na 60 minut policisty zcela zastavena.

Ve směru na Prahu bude od sobotního rána vedena rovněž jedním jízdním pruhem. Od 20 hodin budou auta odkláněna na exitu 5 na objízdnou trasu po silnici II/605 na exit 23 Pražského okruhu.

Na okruhu bude v tunelech Cholupice a Lochkov probíhat pravidelná údržba. Od pátečních 21 hodin budou oba tunely průjezdné pouze jednou tunelovou troubou. Stejný scénář se bude opakovat i o týden později s tím rozdílem, že uzavřeny budou dvě zbývající tunelové trouby.

Reklama

Výběr článků

Načítám