Hlavní obsah

Babiš zůstává nejpopulárnějším politikem. Přes léto si polepšil

Novinky, jas
Aktualizováno

Nejpopulárnějším politikem je podle šetření společnosti STEM premiér Andrej Babiš (ANO), jehož kladně hodnotí 52 procent lidí. Od června si navíc polepšil. Na druhém místě je ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) s podporou 43 procent. Na třetím místě se umístila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), kterou pozitivně hodnotí 39 procent lidí.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Popularita vrcholných politiků

Článek

V první pětici figuruje ještě ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) s podporou 39 procent lidí a ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO), kterou kladně hodnotí 36 procent lidí.

Z předsedů stran, kteří byli spolu s ministry do průzkumu zařazení, figuruje krom Babiše nejvýše lídr Pirátů Ivan Bartoš, jehož kladně hodnotí 34 procent lidí. Za ním se umístili předseda SPD Tomio Okamura (33 procent) a šéf ČSSD Jan Hamáček (32 procent).

Průzkum: ČSSD a SPD by se nedostaly do Sněmovny

Domácí

Předsedu ODS Petra Fialu kladně hodnotí čtvrtina dotázaných, Jiřího Pospíšila, který stojí v čele TOP 09, a Vojtěcha Filipa vedoucího komunisty shodně 23 procent lidí. Na Víta Rakušana, který je předsedou hnutí STAN, pozitivně nahlíží 22 a na Marka Výborného, který šéfuje lidovcům, 18 procent lidí.

Ve srovnání s červnem si Babiš polepšil o sedm procentních bodů. Největší pokles (o pět procentních bodů) zažil Bartoš. O čtyři procentní body si v očích veřejnosti pohoršil i Filip.

Průzkum proběhl od 11. do 25. října a zapojili se do něj 1002 respondenti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám