Hlavní obsah

Babiš: Vláda v pátek přijme další opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vláda v pátek přijme další opatření. V Rádiu Impuls to ve středu uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj se musíme z covidu proočkovat. Premiér svolal na středeční odpoledne brífink k aktuální situaci.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš při rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Vláda v poslední době zasedá několikrát týdně, ale razantnější opatření kromě ukončení uznávání testů coby dokladu bezinfekčnosti dosud nepřijala.

Naposledy jednali zástupci kabinetu s hejtmany kvůli možnosti vyhlášení nouzového stavu, po němž však nebyla poptávka, a kraje nyní řeší opatření na regionální úrovni. To se však patrně změní.

Naznačuje to vyjádření mluvčího Krajské hygienické stanice v Ostravě Aleše Kotrly ohledně opatření v Moravskoslezském kraji.

„Na základě středečního jednání zástupců krajských hygienických stanic s ministerstvem zdravotnictví bylo dohodnuto, že mimořádná opatření týkající se omezování hromadných akcí budou vydávána plošně ministerstvem zdravotnictví,“ sdělil.

Hejtmanovi Moravskoslezského kraje Ivu Vondrákovi je jedno, kdo hromadné akce omezí. „Cílem našeho dopisu bylo iniciovat aktivity, které by měly zpomalit šíření nákazy. To se nám podařilo. Nezáleží na tom, která instituce s mimořádným opatřením přijde. Důležité pro nás je, že zhoršující se situaci posoudili odborníci a navrhnou konkrétní řešení.“

Babiš opatření, která budou přijata, nespecifikoval. „Z covidu se musíme proočkovat. To je to jediné, co funguje,“ citovala stanice Babiše na Twitteru.

Již dříve premiér zmínil, že by se mohlo uvažovat o povinném očkování určitých skupin, případně seniorů.

Vláda zvažuje povinné očkování pro seniory a vybrané profese

Domácí

Opozice ve středu představila vlastní postup k řešení koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám