Hlavní obsah

Babiš slíbil kadeřníkům: Štíty dolů

Právo, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) na pondělní schůzi kabinetu hodlá prosadit, aby ochranné štíty už v kadeřnictvích nebyly povinné.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dosud kadeřníci musejí zákazníky stříhat v roušce i ochranném štítu.

Článek

„Myslím, že v pondělí vládu ‚ukecám‘, aby kadeřníci nemuseli mít ty kryty,“ řekl v rozhovoru pro server iDnes.cz s tím, že o věci mluvil s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou i se zástupcem kadeřníků Robertem Starým, který je iniciátorem výzvy vládě za zrušení povinnosti štíty nosit.

Kadeřníci si zoufají: Se štíty nasazenými přes roušky krvácíme z nosu a omdléváme

Koronavirus

Starý ve včerejším rozhovoru, který vyšel pod titulkem Kadeřníci si zoufají: Se štíty nasazenými přes roušky krvácíme z nosu a omdléváme, Právu vylíčil problémy, které štíty nasazené přes roušky kadeřnicím a kadeřníkům způsobují.

„Těm, kteří mají nízký tlak, se spouští krev z nosu. Jedna má kolegyně hned první den omdlela,“ řekl.

Kadeřnictví otevřou. Budou jak ze sci-fi

Domácí

Právě kadeřnictví patřila mezi služby, po jejichž otevření zákazníci nejvíce volali. Kvůli obrovskému zájmu nyní mnohde pracují i 14 hodin a to se v roušce a za plexisklem nedá vydržet. Kadeřníkům se štíty také zapařují a dobře přes ně nevidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám