Hlavní obsah

Babiš se zalekl vlastních slov o předčasných volbách. Po chvíli je vyloučil

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý nejprve zmínil možnost konání předčasných voleb, pokud by vláda neprosadila ve Sněmovně rozpočet, jímž plánuje zvýšit zadlužení země o astronomických 500 miliard korun, aby následně svá slova bagatelizoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Nechci předčasné volby, ale pokud by naše koaliční vláda nemohla prosadit ty rozpočty, které potřebujeme, tak potom to může být otázka na stole,” uvedl v úterý dopoledne premiér na dotaz z řad novinářů.

Záhy však na Twitteru konstatoval, že předčasné volby „vyloučil” a odkázal na novinářský dotaz.

Babiš trvá na obřím schodku, nevyloučil ani předčasné volby

Domácí

„Takové téma by přišlo na řadu až na posledním místě, kdybychom viděli, že jiná cesta, jak prosadit proinvestiční rozpočet, který naše ekonomika nutně potřebuje, už prostě není,” dodal Babiš, podle něhož je třeba se z krize proinvestovat.

Na 500miliardový schodek se však vedle opozice zatím netváří ani komunisté, kteří vládu tolerují výměnou za programové ústupky.

Po úterním jednání s šéfem KSČM Vojtěchem Filipem premiér přiznal, že komunisté chtějí snížit schodek na 450 miliard a zajímá je rovněž, do čeho by vláda chtěla peníze investovat.

Babiš Filipa nepřesvědčil, komunisté chtějí po vládě nižší schodek

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám