Hlavní obsah

Babiš povečeřel se Zemanem. Postoj KSČM k jeho vládě se dozví až ve čtvrtek

Novinky, ber, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v pondělí na zámku v Lánech přijal na pravidelné schůzce premiéra Andreje Babiše (ANO). Politici spolu povečeřeli. Babiš řekl, že prezident zopakoval svou podporu jeho kabinetu. Ve čtvrtek se bude hlasovat o vyslovení nedůvěry.

TK Andreje Babiše po schůzce s Milošem ZemanemVideo: ČTK

 
Článek

Tématem bylo hlasování o nedůvěře vlády, které se chystá na tento týden. Hlasování vyvolaly opoziční koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a Piráti s hnutím STAN.

Spolu má dost podpisů, vyvolá hlasování o nedůvěře vládě. Babiš to nechápe

Domácí

Babiš prezidenta informoval, že KSČM, které dosud svůj postoj nesdělila, se rozhodne o tom, jak se zachová až ve čtvrtek ráno před hlasováním.

Foto: Jiří Ovčáček/Twitter

Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš na pondělním setkání

Výkonný výbor strany zasedne až ve středu, poslanecký klub pak ve čtvrtek. Předseda strany Vojtěch Filip uvedl, že v anketě okresních organizací přibývá hlasů pro vyslovení nedůvěry. Ve hře je i to, že poslanci KSČM opustí sál a tím vládu podpoří.

„Také jsme diskutovali o poslední Evropské radě, o klimatické změně a o daru od Srbska v podobě 100 000 vakcín,” řekl Babiš. Řeč byla podle něj i o zahraniční politice, zahrádkářském zákoně, očkování i rodinných záležitostech.

Reklama

Výběr článků

Načítám