Hlavní obsah

Babiš podá trestní oznámení kvůli zakázce na dálniční známky

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu oznámil, že kvůli zakázce na zajištění prodeje elektronických dálničních známek podá trestní oznámení. Babiš to uvedl s tím, že podle informací, které se k němu dostávají, je propojení některých osob znepokojivé. Premiér je na zahraniční cestě v Izraeli.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Dostáváme stále víc a víc znepokojivé informace, jak to proběhlo. Dneska už můžu potvrdit, že podám trestní oznámení,” uvedl Babiš. Dodal, že dostává informace o propojení některých osob. „Je potřeba, aby to policie vyšetřila. Ale dostal jsem zprávu od kolegů, že je to na dobré cestě, abychom v podstatě ty zakázky zrušili, vysoutěžili je znovu a otevřeně. Pro mě je to absolutně nepřijatelné,” doplnil předseda vlády.

Zeman odvolal Kremlíka a vedením dopravy pověřil Havlíčka

Domácí

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) minulý týden oznámil, že IT systém k elektronickým vinětám, který má zahrnovat mimo jiné e-shop a mobilní aplikaci, zajistí společnost Asseco Central Europe za 401 milionů korun bez DPH.

Firma ve středu oznámila, že je ochotna smlouvu se SFDI ukončit bez nároku na náhradu.

Je to složitější a komplikovanější, hájí Kremlík předraženou zakázku na e-shop pro dálniční známky

Domácí

Zakázka vyvolala velkou vlnu kritiky z řad odborníků, opozice i premiéra. Kvůli tendru v pondělí předseda vlády navrhl odvolat ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO). Jeho nástupcem se v pátek stane vicepremiér a současně ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám