Hlavní obsah

Babiš opět pohrozil předčasnými volbami

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér v demisi Andrej Babiš v pátek po jednání vedení hnutí ANO uvedl, že pokud se členové ČSSD v referendu vysloví proti vládní spolupráci, jsou ve hře předčasné volby na jaře 2019. Není to poprvé, co Babiš variantu předčasných voleb připustil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Jednou z možností je pozvat všechny parlamentní strany a zeptat se jich, jestli bychom se nedomluvili na volbách příští rok v květnu 2019, když budou evropské volby,” řekl na tiskové konferenci po jednání Andrej Babiš na dotaz, co by se stalo, pokud by se členové sociální demokracie ve vnitrostranickém referendu vyjádřili proti vládní spolupráci s ANO.

Společnou koalici v pátek naopak jednomyslně schválili poslanci a výbor hnutí ANO. [celá zpráva] Sociální demokracie vyhlásí vnitrostranické referendum zřejmě v pátek odpoledne.

Babiš pohrozil předčasnými volbami už letos v únoru v rozhovoru pro Právo. Ty by se podle jeho tehdejšího vyjádření mohly konat v případě, že jeho druhá vláda nezíská důvěru do letošního května. [celá zpráva] Ostatní strany to tehdy označily za nátlak. Podruhé se o předčasných volbách Babiš zmínil po krachu prvního jednání s ČSSD o vládě. [celá zpráva] S variantou předčasných voleb nesouhlasí ani prezident Miloš Zeman, který ve vánočním projevu se zaťatou pěstí rezolutně prohlásil, že takovou variantu nepřipustí.

Anketa

Mají být v případě, že nevyjde vláda ANO a ČSSD, předčasné volby?
Ano
94,1 %
Ne
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9523 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám