Hlavní obsah

Babiš: Návrhy ODS by připravily stát o sto miliard

Daňové návrhy prezentované občanskými demokraty znamenají podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) snížení ročních příjmů státu o sto miliard korun. Třeba zrušením elektronické evidence tržeb (EET), kterou Babiš přes kritiku opozice zavedl, by stát přišel o 18 miliard korun, tvrdí ministr financí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Zrušit EET znamená přijít ročně o 18 miliard zdrojů na důchody, platy učitelů, které chceme všichni zvedat, i dalších profesí, které občané potřebují ke každodennímu životu,” uvedl Babiš.

Sarkasticky komentoval varování předsedy ODS Petra Fialy před omezením demokracie, pokud by v říjnových sněmovních volbách zvítězilo jeho hnutí ANO. „Jsem rád, že právě předseda strany ODS, která přivedla sebe i tuto zemi na politické dno, nám předpovídá víc než padesát procent,” uvedl. Dodal, že ANO „nemá kmotry ani nestaví nejdražší tunely na světě”.

Někdejší vládní strana voličům podle programu, který v neděli zveřejnila, nabídne návrat k výpočtu daně z příjmu z hrubé mzdy, nikoli superhrubé, což by mělo zaměstnancům přinést zvýšení mezd o sedm procent. ODS chce také snížit daně z přidané hodnoty, zrušit EET a umožnit přesměrování jednoho procenta z odvodů na důchody přímo na penze rodičů a prarodičů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám