Hlavní obsah

Babiš bude náměstkům vyplácet odměny podle rychlosti

– Praha
Novinky, Václav Lang

Ministra financí Andreje Babiše trápí zdlouhavá legislativní kolečka při přijímání nových zákonů a opatření. Přišel proto s novou motivací pro své podřízené, která má pomoci tyto procesy urychlit. Náměstkům na ministerstvu chce vyplácet odměny podle toho, jak rychle se bude dařit protlačit zákony.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Na dnešní ranní poradě jsem oznámil náměstkům, že asi budou dostávat odměny podle rychlosti předkládání a protlačování zákonů přes legislativní radu vlády a výbory a Sněmovnu a tak dále,“ oznámil Babiš v pondělí večer na tiskové konferenci.

„Protože skutečně ty procesy jsou strašně dlouhé a byrokracie, v které žijeme, ty stovky zákonů, na které by možná bylo třeba se znovu podívat, jestli je opravdu potřebujeme, jsou opravdu obrovské,“ vysvětlil.

Babiš dlouhodobě kritizuje byrokracii a zdlouhavé procesy při přijímání zákonů. „Ne úplně dobře chápu, když jsem teď v Senátu 19. prosince obhajoval nějaké zákony, tak tyto zákony byly projednávány na poradě ministra v březnu, takže to jsou pro mě takové nezvyklé, nové životní situace,“ podivil se.

V rámci předvánočního bilancování prohlásil, že považuje efektivitu legislativních změn na ministerstvu financí za běh na dlouhou trať. Ocenil však, že se podařilo snížit deficit a přijmout některé klíčové zákony.

Reklama

Výběr článků

Načítám