Hlavní obsah

Až do pondělí hrozí na silnicích ledovka, varují meteorologové řidiče

Praha

Od neděle až do pondělního rána se bude na silnicích tvořit ledovka, varoval řidiče v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha platí pro východ Čech a Moravu, kde má v noci na neděli sněžení postupně přecházet v déšť, který bude namrzat. Foukat má také silný vítr, jenž může ve vyšších polohách dosahovat v nárazech rychlosti až 72 kilometrů v hodině.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Až do pondělí hrozí ledovka.

Článek

Podle meteorologů napadne během sobotního odpoledne a večera v nižších polohách do pěti centimetrů sněhu, na Moravě by to místy mohlo být až deset centimetrů a na horách až 20 centimetrů. Postupně se však bude sníh přecházet v déšť a bude tát.

V souvislosti s tím stoupnou hladiny řek na celém území ČR, nejvýrazněji to bude na horní Otavě a na přítocích do nádrže Lipno. Překročení nejnižších stupňů povodňové aktivity ale meteorologové neočekávají.

Varování před ledovkou platí pro Prahu a Středočeský, Pardubický, Královéhradecký kraj a Vysočinu v neděli od 10:00 do 18:00. V Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji by si na ni lidé měli dát pozor od nedělních 15:00 do pondělních 06:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám