Hlavní obsah

Asi si dělá kozy, komentoval Škromach nápad ministra zdravotnictví

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Martin Holcát narazil v Senátu ovládaném ČSSD s návrhem na snížení poplatku za pobyt v nemocnici ze 100 na 60 korun. Sociálním demokratům vadí, že by lidé měli hradit poplatek po celou dobu hospitalizace. Nejdále šel v kritice místopředseda strany Zdeněk Škromach. Na svém Facebooku napsal, že si „asi ministr dělá kozy”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach (ČSSD)

Článek

„Čtu tady, že ministr zdravotnictví chce poslat do Senátu zákonné opatření na „snížení“ poplatku v nemocnici ze 100 na 60 korun. A tak mi vrtá hlavou, proč bych pro takový návrh měl hlasovat, když dík rozhodnutí Ústavního soudu bude tento nesmyslný poplatek k Novému roku 2014 zrušen zcela a nebude se platit nic? To si asi ministr dělá kozy. Je to jako Šimkovo: Nechci slevu zadarmo,“ napsal Škromach na sociální síti.

Podle místopředsedy ČSSD by neměl Holcát nic podnikat a nechat řešení na vládě, která vzejde z předčasných říjnových voleb. „Pokud bude chtít někdo zachovat daň z nemoci formou poplatku za nemocnici, ať tak učiní po volbách, pokud mu k tomu dají mandát občané ve volbách. Takže, pane ministře zdravotnictví, není žádný důvod řešit tento problém tak mimořádným prostředkem jako je zákonné opatření,“ uzavřel Škromach.

Holcát už ostatně se svým záměrem narazil v Senátu. ČSSD, která horní komoru ovládá, nesouhlasí s tím, aby se poplatek za pobyt v nemocnici ve výši 60 korun platil po celou dobu hospitalizace. Prosazuje, aby lidé tento poplatek hradili pouze prvních 30 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám