Hlavní obsah

Armáda se v pondělí vrácení 10 miliard do rozpočtu nedočká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Armáda se vrácení 10 miliard korun do rozpočtu ministerstva obrany v pondělí nedočká. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) o tom kabinet bude rozhodovat později v lednu, neboť zatím nemá potřebná „čísla”. Babiš to v neděli uvedl v Partii televize Prima.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (vpravo) a ministr obrany Lubomír Metnar

Článek

Poslanci v prosinci převedli deset miliard korun z návrhu rozpočtu ministerstva obrany do rezervy. Komunisté tím totiž podmiňovali svůj souhlas s návrhem státního rozpočtu.

Zástupci vlády poté oznámili, že peníze na začátku ledna z rozpočtové rezervy obraně vrátí. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) slíbil, že tak učiní již 4. ledna. Podle Babiše to kabinet udělá, ale až později v lednu. „Ještě nemáme ta čísla, ale bude tak v lednu,” řekl v neděli premiér.

„To by byl podraz vlády sama na sebe,” uvedl ve stejném pořadu v reakci šéf KSČM Vojtěch Filip.

ANO a ČSSD vyhověly komunistům. Rozpočet na rok 2021 prošel Sněmovnou

Domácí

Schodek loňského rozpočtu bude podle Babiše kolem 370 miliard korun. Premiér zároveň upozornil, že vláda bude muset předložit Sněmovně novelu státního rozpočtu na letošní rok, která započítá i dopady daňového balíčku. Ten ve schváleném rozpočtu se schodkem 320 miliard korun zatím započítán není.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) 30. prosince uvedla, že státní rozpočet za loňský rok skončí se schodkem v rozmezí 370 a 380 miliard korun. Konečný výsledek státního rozpočtu oznámí ministerstvo financí na tiskové konferenci v úterý 5. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám