Hlavní obsah

Arabům v Teplicích také vadí nepořádek, sami se pustili do úklidu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Skupina muslimů v Teplicích se rozhodla uklízet nepořádek v Šanovském parku. Právě tam si místní nejvíc stěžují, že po arabských hostech lázní zůstávají často odpadky, jsou hluční a jejich děti na kolech ohrožují chodce. V nedávné době se konalo v parku několikrát hromadné venčení psů namířené právě proti arabským hostům lázní.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Arabští klienti teplických lázní. Archivní snímek

Článek

Nepořádek dělá podle náměstka teplického primátora Hynka Hanzy (ODS) jen menšina hostů a vadí to nejen místním, ale právě i většině Arabů, která se do úklidu pustila.

„Muslimští obyvatelé Teplic vnímají stížnosti občanů, a tak se rozhodli uklidit v parku Šanov, v kterém je prý nepořádek, a do uklízení zapojili i arabské hosty,“ napsala na Facebooku organizátorka akce Eman Ghalebová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úklidu se zúčastnila zhruba dvacítka lidí, převážně dětí. Pro děti byl úklid připraven jako hra napůl vzdělávací, napůl zábavnou formou.

V Teplicích žije část Arabů dlouhodobě a chování některých hostů jim také vadí. „A tak na to zareagovali tím způsobem, že oni sami chtějí zlepšit obrázek muslimů. Chování muslimů vadí muslimům,“ řekl Právu Hanza.

Podle něj byl úklid vyvolán skupinou lidí kolem lékaře, který v Teplicích žije a nynější stav mu vadí. „Strhl lidi s sebou, už proběhly dvě akce, jedna v minulém týdnu ve čtvrtek, jedna v tomto týdnu v úterý,“ uvedl Hanza.

BEZ KOMENTÁŘE: Protestu proti nepořádným Arabům se účastnily čtyři desítky lidíVideo: Karel Otcovský, Právo

Poslední tři pátky v Šanovském parku proběhlo hromadné venčení psů v místech, kde se obvykle scházejí arabští hosté lázní. Akce byla namířena právě proti Arabům, kteří po sobě zanechávají nepořádek a podle některých místních se chovají nevhodně.

Město dvakrát denně v parku vyváží odpadkové koše. Přidalo i další odpadové nádoby, aby nemohl někdo říci, že není kam odpadky dávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám