Hlavní obsah

Altner dal ČSSD nový termín na splacení miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Advokát Zdeněk Altner nabídl ČSSD nový termín, do kterého může strana u švýcarské advokátní kanceláře splatit část peněz, které mu podle něj dluží. Soc. dem. má do příštího pondělí složit 165 miliónů korun. Právník by to považoval za důkaz, že ČSSD mění svůj přístup k věřiteli. Další kroky by zvážil.

Článek

Altner ve středu vyzval ČSSD, aby zveřejnila smlouvu, kterou s ním před sedmi uzavřela, když přebíral případ zastupování strany ve sporu o Lidový dům. Altner pro straně požaduje přes 19 miliard korun jako nezaplacené závazky, které ze smlouvy plynou.

Strana mu zaplatila 18 miliónů a dalších úschovy k notáři. Platit sumu, kterou Altner požaduje, ale odmítá. Soud Altnerovi zatím nepravomocně přiřkl 18 miliónů jako odměnu. Sankce za nezaplacení se během sedmi let vyšplhaly až na 176 miliónů.

Altner ale chce miliardy, protože ve smlouvě se mluví i o tom, že bude mít podíl na tom, co Lidový dům straně vynese. I za tyto sumy naskakují sankce, téměř 8,5 miliónu denně.

Předseda strany Jiří Paroubek kritizoval svého předchůdce Miloše Zemana, že tak nevýhodnou smlouvu uzavřel a vyzval ho, aby se straně omluvil. To Zeman odmítl.

Paroubkovi se přihlásil také advokát Pavel Blanický, který stranu zastupoval ve sporu před Altnerem. Tvrdí, že na způsob, jakým spor o nemovitost vyhrát, přišel právě on a Altner ho od něj převzal.

Reklama

Související články

ČSSD hrozí konkurz na majetek

Sociální demokracii hrozí, že se její majetek ocitne v konkurzu. Návrh podal ve čtvrtek advokát Zdeněk Altner. Strana mu podle jeho slov dluží přes 18 miliard...

ČSSD nabídla Altnerovi mimosoudní dohodu

ČSSD v pondělí nabídla advokátovi Zdeňku Altnerovi jednání o mimosoudní dohodě. Předseda Jiří Paroubek uvedl, že součástí nabídky je i částka, kterou ČSSD...

Výběr článků

Načítám