Hlavní obsah

Altner chce, aby ve sporu s ČSSD rozhodl nadnárodní soud

– PRAHA

Advokát Zdeněk Altner se chce obrátit na nadnárodní orgány, u kterých požádá o přezkoumání postupu českých soudů ve svém sporu s ČSSD. Uvedl to na pondělní tiskové konferenci. Altner na začátku května neuspěl u soudu se svým dílčím požadavkem na 72 miliónů korun za sjednání kupní smlouvy na prodej pozemku v sídle strany.

Článek

"Protože ve sporech s ČSSD se nemohu domáhat vyvození odpovědnosti policistů, státních zástupců a soudců, kteří jsou v podezření, že v uplynulých sedmi letech vůči mně zneužívali státní moc úmyslným poskytováním nepatřičných výhod ČSSD, je pro mne rozhodující spor s Českou republikou," řekl Altner novinářům.

Altner požaduje po ČSSD za výhru sporu o Lidový dům  bezmála 20 miliard korun, což zahrnuje honorář, úroky a sankce.

Sociální demokraté však tvrdí, že už Altnerovi 50,4 miliónu korun zaplatili či složili do notářské úschovy, kde si je mohl kdykoli vyzvednout. To je advokátův honorář, který uznali. Dalších sporných 93 miliónů korun složili do notářské úschovy.

Podle advokáta sociální demokracie pokračuje v úsilí šikanovat jeho i ostatní své věřitele prostřednictvím svého vlivu v bezpečnostních orgánech a justici, přestože už není téměř rok vládní stranou. Proto je podle něj důležité, aby jeho spor projednaly nadnárodní orgány.

Městský soud v Praze 7. května zastavil jeden z Altnerových sporů, kterým po sociální demokracii vymáhal zhruba 72 miliónů korun za sjednání kupní smlouvy na prodej pozemku v areálu Lidového domu společnosti BH Centrum. Důvodem bylo nezaplacení soudního poplatku. [celá zpráva]

Pro ČSSD je takové rozhodnutí zlomem, Altner si to ale nemyslí, protože není konečné a navíc prý může žalobu v této věci podat kdykoliv znovu.

Minulou středu odvolací kárný senát České advokátní komory rozhodl o tom, že Altner porušil povinnost mlčenlivosti vůči bývalému klientovi, tedy ČSSD. Musí za to zaplatit stotisícovou pokutu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám